SentinelOne ondersteunt container workloads

Cosol is partner en leverancier van SentinelOne.

SentinelOne levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. SentinelOne analyseert het gedrag van endpoints met behulp van slimme zelflerende algoritmes waardoor ook de nieuwste, onbekende malware wordt ontdekt. Door een geheel geautomatiseerd proces dat gestart wordt bij detectie van afwijkend gedrag, zorgt deze security oplossing voor een significante vermindering van het security management.

SentinelOne breidt zijn platform voor server- en werkplek-beveiliging uit met bescherming van container workloads, inclusief beheerde en onbeheerde Kubernetes-systemen.

Gebruikers profiteren van SentinelOne’s Behavioral AI en autonome response-capaciteit op alle Linux-platformen, fysiek en virtueel, cloud-native workloads en containers die de aanbieder van autonome endpoint bescherming biedt. Daardoor kan preventie, detectie, response en threat hunting op alle platformen plaatsvinden. Kwaadaardige bestanden en live-aanvallen in cloud-native en container omgevingen worden herkend en tegengegaan, waarna systemen autonoom worden opgeschoond.

Endpoints en containers

Infrastructuren worden steeds vaker aangestuurd en gehost in de cloud, vaak als container workloads. Veel tools voor endpoint-protectie en EDR vertrouwen op cloud voor detectie, maar door de grotere kwetsbaarheid door die cloud, schieten ze snel te kort. De nieuwe server en workload protection van SentinelOne is specifiek gebouwd voor container-workloads en voor installaties op traditionele servers in de cloud en private datacenters.

Bedrijven vergroten hun perimeter en daarmee de aanvalsoppervlakte, die zich inmiddels uitstrekt tot in de cloud. Deze workloads vereisen dezelfde monitoring, provisioning en bescherming als elk ander apparaat in het netwerk. Het vernieuwde SentinelOne platform maakt dit mogelijk door zichtbaarheid, bescherming en context te bieden bij elke cloud workload, container en virtuele machine, en daarmee real-time bescherming tegen aanvallen.

SentinelOne’s server en workload bescherming is infrastructuur-onafhankelijk en kan worden uitgerold in de containers zelf, op de machines die ze hosten, op servers of in de cloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top