Gehackte computers kopen | Rats & Slaves | 3LAB DOCU

Een korte documentaire op de VPRO uit oktober 2019. De moeite waard om te bekijken.

In de 3LAB-documentaire Rats & Slaves onderzoekt filmmaker Anthony van der Meer de levendige digitale handel in gehackte computers. Hij infiltreert op een hackersforum voor ‘RATters’; hackers die mensen bespioneren, bestelen of afpersen. Deze slachtoffers worden ‘slaves’ genoemd. De documentaire geeft inzicht in een wereld die voor velen verborgen blijft en onderzoekt tegelijkertijd de ethische en journalistieke grenzen van de maker. Op de hackersforums worden niet alleen ‘RAT-tools’ aangeboden, maar ook volledige handleidingen om deze tools te gebruiken. Ervaren RATters helpen beginners op weg en er worden tips gegeven om geld te kunnen verdienen aan slaves, wiens foto’s als trofeeën worden gedeeld. Zelfs antivirus software wordt ontweken met makkelijk te gebruiken tools.

http://youtube.com/watch?v=BGsw_l0tT10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top